Decizia nr.19 în dosarul nr. 3251/1/2017

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr.8860/306/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, la data de 19 martie 2018.

Pentru cei ce sunt executați silit în prezent ei trebuie să formuleze o contestație la executare imediat și să se prevaleze de acest efect al deciziei ICCJ.

De ce sunt executarile silite NULE? Prin faptul că executorul judecătoresc a fost sesizat de către un mandatar sau avocat al mandatarului persoană juridică, iar executorul a depus o cerere de încuviințare a executării silite la instantă, iar ICCJ a stabilit că recuperatorii de creanțe NU pot fi reprezentați prin persoane juridice sau avocații lor și nici nu pot sesiza executorul judecătoresc prin alte persoane juridice sau avocații mandatarilor.

Sursă: clujust.ro

 

Pin It on Pinterest

Share This