Un bărbat a fost condamnat la 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție pentru că, din curiozitate, a accesat contul de „Facebook” al fostei concubine.

Extras din considerentele sentinței penale nr. 106 din 24 octombrie 2017 a Tribunalului Călărași:

”În drept, faptele inculpatului , care în perioada 2012-2014, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, a accesat, fără acordul titularului de drept, contul de „Facebook” asociat adresei de e-mail x, administrat de persoana vătămată, în scopul de a obține date referitoare la conversațiile purtate de aceasta cu alți utilizatori ai platformei, deschizând conținutul mai multor conversații tip corespondență electronică stocate în secțiunea de mesaje private a contului, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de „acces ilegal la un sistem informatic”, prev. de art. 360 alin. 1, 2 și 3 C. pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen.

La individualizarea pedepsei ce urmează a fi aplicată inculpatului, instanța va avea în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 74 C.pen., modalitatea și împrejurările comiterii acesteia, scopul urmărit, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, conduita după săvârșirea infracțiunii, deși în faza de urmărire penală s-a prezentat, dând declarații, în faza de cercetare judecătorească acesta nu s-a mai prezentat, cum și nivelul de educație, vârsta, situația familială și socială.

Față de perioada relativ mare (2012 – 2014) în care activitatea infracțională a fost desfășurată, instanța apreciază că scopul pedepsei și reeducarea inculpatului nu se pot atinge decât prin executarea acesteia în regim de detenție.”  (www.rolii.ro)

Update 22 februarie 2018: Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel București, prin decizia penală nr. 258/A din 20.02.2018, a admis apelul formulat de inculpat împotriva sentinţei penale nr. 106/24.10.2017 pronunţată de Tribunalul Călăraşi și a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Sursă: legal-land.ro

Pin It on Pinterest

Share This